IVERSON vs ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ 1 - 0

Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για το φετινό πρωτάθλημα και σχεδόν τίποτα δε θα παραμείνει στην μνήμη μας από αυτό τον αγώνα. Και οι δυο ομάδες αδιάφορες βαθμολογικά χωρίς κίνητρο και επομένως και χωρίς άγχος. Τα πρώτα λεπτά κυλούσαν ανούσια χωρίς τις μεγάλες φάσεις και με κακό θέαμα. Σκληρά μαρκαρίσματα σε ορισμένες φάσεις εκατέρωθεν και αρκετές διακοπές από τα σφυρίγματα του διαιτητή. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κάποια φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή της Προοδευτικής σε καλά σημεία αλλά δεν τα εκμεταλλεύτηκαν. Η ομάδα μας με εξαίρεση δυο σουτ από μακρινή απόσταση, μια κοντινή ψηλοκρεμαστή προβολή που κατέληξε λίγο άουτ και ελάχιστες οργανωμένες επιθέσεις δεν δημιούργησε κινδύνους και δεν άγγιξε το γκολ. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το Α' μέρος... Να σημειώσω εδώ ότι στο 42' ύστερα από μαρκάρισμα στα αριστερά κοντά στο χώρο του κέντρου τραυματίστηκε ένας νεαρός παίχτης των Σπάτων και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Μελανό σημείο οι τραυματισμοί αλλά το παιχνίδι αν και αδιάφορο ήταν σκληρό.
Το Β' μέρος ξεκίνησε και οι ομάδες στο ίδιο μοτίβο δεν είχαν να προσφέρουν αξιόλογο θέαμα. Παιχνίδι κέντρου κυρίως και καμιά ομάδα δεν είχε επιβάλει πλήρως τον ρυθμό της. Ελάχιστες φάσεις που δεν ανησύχησαν τους τερματοφύλακες που πέρασαν σχετικά ένα εύκολο απόγευμα. Ώσπου στο 68' ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων κάνει άστοχη έξοδο και με τεχνικό ψηλοκρεμαστό σουτ η Προοδευτική πετυχαίνει το γκολ. Το σκορ πλέον 1-0 και μια νίκη γοήτρου είναι έτοιμη να γραφτεί στην ιστορία. Οι αντίπαλοι αμέσως πέρασαν μπροστά και κυνήγησαν την ισοφάριση. Στο 71' σέντρα από τα δεξιά αμαρκάριστος ο επιθετικός των Σπάτων στο δεύτερο δοκάρι και όλα δείχνουν ότι με κεφαλιά θα ισοφαρίσει. Ο τερματοφύλακας μας αγγίζει την μπάλα αυτή καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνεται από τους αμυντικούς. Κάπου εκεί οι συγκινήσεις του παιχνιδιού είχαν τελειώσει. Στα 20' που απέμεναν έγιναν όλες οι αλλαγές για την ομάδα μας. Δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου πέρα από στημένες φάσεις και το παιχνίδι πλησίαζε προς το τέλος του. Στην τελευταία σχεδόν φάση της κανονικής διάρκειας δεν δόθηκε εμφανέστατο πέναλτι στην ομάδα μας αλλά πλέον μικρή σημασία έχει αυτό. Ο διαιτητής κατάφερε σ' ένα εύκολο παιχνίδι να κάνει τόσα λάθη και στο τέλος κράτησε σχεδόν 5 λεπτά καθυστερήσεις χωρίς οι φιλοξενούμενοι να φτάσουν στην ισοφάριση. Τελικό αποτέλεσμα 1-0. Η Προοδευτική στους 39 βαθμούς και την 8η θέση και ο Αήττητος Σπάτων 2ος με 52 βαθμούς με ένα παιχνίδι να υπολείπεται.
Το παιχνίδι πολύ σύντομα θα έχει ξεχαστεί όμως εγώ θα επισημάνω κάποια θετικά γεγονότα που μου άρεσαν. Η προσέλευση του κόσμου ήταν συγκριτικά μεγαλύτερη από τα προηγούμενα παιχνίδια αν και το παιχνίδι ήταν αδιάφορο. Η No Gate ΝΑΙ είχε παλμό και φώναζε κατά το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δημιουργώντας όμορφο κλίμα και με καπνογόνα μας θύμισε παλιές καλές εποχές... Οι ποδοσφαιριστές πιστεύω ότι απόλαυσαν αυτό το γεγονός και είναι θετική η κίνηση τους που στα τελευταία παιχνίδια όπως και στο χθεσινό συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου και φώναξαν ενώ μετά χειροκρότησαν τους οπαδούς. Τέλος όλες οι διοικητικές προσθήκες αλλά και η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε έχουν φέρει θετικό κλίμα στις τάξεις του συλλόγου και έχουν αυξήσει τις προσδοκίες και τα όνειρα όλων μας για το καλύτερο μέλλον που ευχόμαστε όλοι να έρθει τα επόμενα χρόνια. Κλείνοντας να υπενθυμίσω ότι την Κυριακή 18/5 η Προοδευτική πηγαίνει στο Μοσχάτο για να δώσει τον τελευταίο επίσημο αγώνα της. Δεν ξέρω αν θα βρεθούν οπαδοί μας εκεί αλλά αυτό το διαδικαστικό παιχνίδι εύχομαι να κυλήσει ομαλά και ήσυχα κυρίως χωρίς τραυματισμούς για κανέναν ποδοσφαιριστή.

Αυτό το άρθρο είναι γραμμένο απο τον Donkey2.τον ευχαριστουμε πολυ.

1 σχόλιο:

david santos είπε...

Hello, Avatos.
I loved this post and this blog.
Have a nice day